Oranje O16 geeft voorsprong uit handen tegen België O16, Ajacied Janse trefzeker

door Terrence Riepma 1

Bron Ons Oranje

Oranje O16 geeft voorsprong uit handen tegen België O16, Ajacied Janse trefzeker

door Terrence Riepma 1

Bron Ons Oranje

Laatst geüpdatet

Oranje O16 is er niet in geslaagd om het tweede oefenduel tegen de leeftijdsgenoten van België te winnen, zo valt op Ons Oranje te lezen. Het jeugdteam van de KNVB speelde met 2-2 gelijk, ondanks dat er sprake was van een 2-0 voorsprong.

Feyenoorder Aymen Sliti maakte de openingstreffer namens het team van KNVB-coach Pieter Schrassert Bert. De vleugelaanvaller haalde uit en zijn schot belandde via de binnenkant van de paal in de verre hoek. Ajacied Dies Janse scoorde drie minuten na rust de 2-0 namens Oranje O16, nadat een vrije trap voor Belgisch doel bleef hangen.

In minuut 53 deden de Belgen iets terug. Een fout in de laatste linie werd afgestraft door Robin Mirisola (KRC Genk). In de 71e minuut was daar de gelijkmaker dankzij Kyano Delaporte (Royal Antwerp) en kon Oranje O16 niet de overwinning binnenslepen.

Ajax levert vijf spelers af aan Oranje O16

Zoals eerder vermeld behoorde Janse namens Ajax tot de selectie van Oranje O16. Ook Skye Vink, Kayden Wolff, Jorrel Hato en Avery Appiah maakten deel uit van de selectie. Vink en Wolff moesten het doen met invalbeurten tegen België O16, terwijl Janse, Appiah en aanvoerder Hato in de basis begonnen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties