Oranje O15 verslaat Ierland vanaf de stip

door Jesse ter Haar 1

Oranje Onder 15 heeft vrijdag een goed vervolg gegeven aan het vierlandentoernooi waaraan het momenteel deelneemt. Eerder werd er al met 2-0 gewonnen van de leeftijdsgenoten van Hongarije, ditmaal werd Ierland verslagen. Ajacieden Charlie Setford, Divaio Bobson en Raphael Sarfo begonnen in de basis, terwijl Julian Brandes en Nassef Chourak vanaf de bank toekeken.

Waar het de Nederlanders tegen de Hongaren nog lukte om tijdens de officiële speeltijd afstand te nemen, waren er tegen de Ieren wel strafschoppen voor nodig. Het kostte de jeugdinternationals van Oranje vrijdag achttien minuten op voor het eerst te scoren tegen de opponent. Het was Tyron Perret Gentil, speler van Vitesse, die de score opende.

Lange tijd bleef de score onveranderd, maar toch wisten de Ieren in de tweede helft terug te komen. Na een uur voetballen stond het weer gelijk. Daarna echter, ging het hard. Drie minuten na de Ierse goal stelde Oranje alweer orde op zaken. Ditmaal was het Livano Comenencia, PSV'er, die de voorsprong naar Nederland toetrok.

Vijf minuten na de voorsprong stond het opnieuw gelijk via een Ierse goal en gezien daar geen verandering meer in kwam, werden er penalty's genomen. Terwijl er in de wedstrijd zelf geen verschil gemaakt kon worden, deed Nederland dat vanaf de stip wel. De jongelingen bleven rustiger dan hun opponent en wonnen de penaltyreeks met 4-2.