Oranje Leeuwinnen winnen zonder te overtuigen van Wit-Rusland

door Jesse ter Haar 11

Oranje Leeuwinnen winnen zonder te overtuigen van Wit-Rusland

door Jesse ter Haar 11

Laatst geüpdatet

De Oranje Leeuwinnen hebben dinsdagavond een 0-2 zege weten te boeken op Wit-Rusland. De ploeg van Mark Parsons wist het net lange tijd niet te vinden, maar uiteindelijk werden de drie punten binnengesleept.

De bondscoach hoopte op een flitsende start van zijn ploeg, maar zo liep het niet. Oranje overtuigende niet en het duurde tien minuten voordat er kleine kansen ontstonden. Lieke Martens en Jill Roord konden scoren, maar faalden in de afronding. Zodoende gingen beide ploegen met de brilstand rusten.

Na rust bleef Ajacied Victoria Pelova achter in de kleedkamer, maar met invaller Joëlle Smits ging het niet beter. Oranje kon offensief niet overtuigen. Een tamme wedstrijd werd twintig minuten voor tijd alsnog opengebroken. De muur van de opponent werd eindelijk geslecht, waarna Martens de bal overtuigend tegen het net schoot.

Hierna kwam de ploeg enigszins op gang. Vier minuten later viel immers ook de tweede goal van de avond. Aanvallende middenvelder Daniëlle van de Donk kopte bij de eerste paal binnen uit een voorzet van Roord. Hierna was het alweer gedaan. Het eindigde in een 0-2 overwinning voor Parsons en de zijnen en zodoende blijft de ploeg koploper in de WK-kwalificatiegroep.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties