Onana: 'Was nooit een optie die penalty te nemen' | Ajax Showtime

Onana: 'Was nooit een optie die penalty te nemen'

door BartVeenstra 8

Onana: 'Was nooit een optie die penalty te nemen'

door BartVeenstra 8

Laatst geüpdatet

André Onana heeft er naar eigen zeggen geen moment aan gedacht om de penalty die Ajax kreeg in het uitduel met VVV-Venlo (0-13) bij een 0-9 stand zelf te nemen. Uiteindelijk nam Klaas-Jan Huntelaar de penalty en de spits schoot feilloos raak.

Na afloop van de wedstrijd omhelsde Onana VVV-doelman Delano van Crooy, al twijfelde de goalie van de Limburgse club na afloop aan de oprechtheid van deze omhelzing. 'Ja, als je hoort dat hij eigenlijk een penalty tegen mij had willen nemen, dan denk je wel: was zijn actie wel op recht? Een penalty nemen tegen een andere keeper doe je niet als je respect voor hem hebt. Het zou vernederend zijn geweest', aldus Van Crooy eerder bij NOS Langs de Lijn.

Tegenover De Telegraaf reageert Onana verbaasd op de aantijgingen van de VVV-doelman. 'Het was nooit een optie om die strafschop te nemen', zegt hij. Zaterdag zei Onana al het volgende: 'Uit respect voor de tegenstander is het geen moment in me opgekomen. Natuurlijk had ik het kunnen doen, maar Delano had het al zwaar genoeg. Zoiets doe je niet. En het was ook belangrijk dat Klaas-Jan Huntelaar scoorde. Daardoor houdt een spits vertrouwen.'

Denk jij dat Ajax met 1-2 wint op bezoek bij Atalanta Bergamo? Zet in en krijg 12,25 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties