Onana traint in Salou: 'De menselijke band is fantastisch'

door BartVeenstra 75

Bron Diari de Tarragona

Onana traint in Salou: 'De menselijke band is fantastisch'

door BartVeenstra 75

Bron Diari de Tarragona

Laatst geüpdatet

André Onana traint nog altijd voor zichzelf in het Spaanse Salou. Dat doet hij onder begeleiding van Yvan Castillo, een Spaanse keeperstrainer die de doelman door een moeilijke periode heen probeert te helpen.

'Ik heb een bescheiden persoon ontmoet. Het goede gevoel is vanaf het eerste moment ontstaan', zegt Castillo tegen Diari de Tarragona. Onana wordt op meerdere vlakken geholpen, zo valt te lezen. Fysiek, tactisch, technisch, psychologisch en qua voeding krijgt Onana alle ondersteuning.

Onana beschikt inmiddels over een kleine staf en aan die staf zijn zelfs fysiotherapeuten en voedingsdeskundigen toegevoegd. Af en toe is Onana terug in Nederland om ook daar te trainen, maar meestal is hij in Spanje. Castillo: 'Hij verkeert in een fantastische staat, zijn aanleg heeft me verrast. Het is voor mij niet alleen een sportervaring, maar ook een levenservaring. De menselijke band die we hebben gecreëerd is fantastisch.'

Waar de toekomst van Onana ligt, is nog altijd onduidelijk. In eerste instantie leek de goalie op weg naar Arsenal, maar de Engelsen lijken te zijn afgehaakt. Inmiddels zou Ajax in onderhandeling zijn met Olympique Lyon, maar de clubs bereikten nog geen akkoord met elkaar.

AS zit in de betá-fase met een Forum. We hebben ook een rubriek waar je tips achter kan laten of technische fouten kan melden. Klik op de link om feedback achter te laten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties