'Onana heeft normaal gesproken laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld'

door Bart Veenstra 51

Bron Het Parool, Voetbal International

'Onana heeft normaal gesproken laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld'

door Bart Veenstra 51

Bron Het Parool, Voetbal International

Laatst geüpdatet

André Onana heeft vermoedelijk zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld. Dat vermoeden wordt door Ajax-watcher Dick Sintenie beschreven in Het Parool. Ook Voetbal International haakt in op de situatie omtrent de Kameroener.

In Het Parool valt vrijdag te lezen dat Onana aanstuurt op een transfervrij vertrek na dit seizoen. Dat Ajax Onana, die vooralsnog meetraint bij Jong Ajax, heeft ingeschreven voor de Champions League wordt logisch genoemd. 'Als de nood na 4 november (dan is de dopingschorsing van Onana voorbij) om wat voor reden dan ook aan de man komt, en je kunt terugvallen op een doelman met de kwaliteiten van de Kameroener, moet je dat doen', schrijft Sintenie in Het Parool.

Dat Onana meetraint bij Jong Ajax is echter wel een duidelijk signaal. Maarten Stekelenburg, Remko Pasveer en Jay Gorter zijn de nummers één, twee en drie. 'Onana komt in de plannen niet meer voor', aldus Sintenie. 'Normaal gesproken heeft de keeper zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld en is het wachten op het moment dat hij de naam van zijn nieuwe club bekendmaakt.'

'Status van Onana als publiekslieveling en onbetwiste nummer één is flink veranderd'

Ook Ajax-watcher Freek Jansen van Voetbal International ziet in dat Ajax verder is gegaan nadat Onana in het voorjaar weigerde zijn contract open te breken. De komende periode wordt omtrent Onana een interessante. 'Dient hij zijn contract uit in de schaduw, meetrainend bij Jong Ajax, of zal Erik ten Hag toch op een bepaald moment weer een beroep op hem doen. Zoals in de voorbije maanden met Onana en een transfer, valt het moeilijk te voorspellen. Duidelijk is wel dat de jarenlange status van Onana als publiekslieveling en onbetwiste nummer één flink is veranderd', besluit Jansen.

In de afgelopen transferperiode werd Onana gelinkt aan meerdere clubs uit het buitenland. In eerste instantie leek hij naar Arsenal te vertrekken, maar na het succesvolle hoger beroep bij het CAS werd het stil vanuit Londen. Daarna leek Onana op weg naar Olympique Lyon, al zou de goalie vervolgens zelf de stekker uit de deal hebben getrokken. In buitenlandse media wordt nu Internazionale genoemd als mogelijk nieuwe bestemming.

Er is een nieuwe voorraad van het Bob Marley-Ajax-shirt beschikbaar in de Ajaxshop! Pre-order het derde shirt van Ajax hier!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties