O16 speelt gelijk, O19 verliest van Liverpool

door Thijs Zwagerman 3

Ook deze zaterdagmiddag kwamen de jeugdteams van Ajax weer in actie. Ajax O15 ging op bezoek bij de leeftijdsgenoten van FC Utrecht, terwijl Ajax O16 naar Rotterdam afreisde voor de mini-Klassieker tegen Feyenoord. Ajax O19 speelde een oefenduel tegen Liverpool O19.

FT | FC Utrecht O15 - Ajax O15 (0-1)

Op bezoek bij FC Utrecht O15 heeft Ajax O15 met minimaal verschil weten te winnen. Rida Chahid maakte het enige doelpunt van de wedstrijd en bezorgde zijn ploeg daarmee drie punten. Door de overwinning blijft de O15 tweede in de competitie.

FT | Feyenoord O16 - Ajax O16 (1-1)

Waar Ajax O16 vorige week met 1-0 wist te winnen van PSV, ging het vandaag op bezoek bij aartsrivaal Feyenoord. Op Varkenoord kwam de O16 op achterstand, maar dankzij een treffer van Kasanwirjo werd er met 1-1 gelijkgespeeld. Ook de O16 staat hierdoor tweede, op twee punten achterstand van koploper AZ.

FT | Ajax O19 - Liverpool O19 (2-3)

Ajax O19 heeft het oefenduel met Liverpool O19 verloren. De ploeg van John Heitinga was op De Toekomst niet bij machte om het de Engelsen echt moeilijk te maken. Ajax kwam nog wel op voorsprong, maar vervolgens kwam Liverpool nog voor rust op gelijke hoogte. Na rust was het Liverpool dat de wedstrijd naar zich toetrok. Al snel stond er 1-3 op het scorebord. Ajax kwam vervolgens uit een benutte strafschop van Aberkane nog terug tot 2-3.