Nunnely kopt Oranje U17 weer op koers

door BvdPloeg 50

Nunnely kopt Oranje U17 weer op koers

door BvdPloeg 50

Laatst geüpdatet

Oranje U17 heeft maandagmiddag een uiterst belangrijke zege geboekt op Italië. De ploeg van Kees van Wonderen won zijn tweede groepsduel op het EK U17 in Azerbeidzjan met 0-1. Ché Nunnely werd de matchwinner.

Na de 0-2 nederlaag tegen Spanje U17 moest Nederland winnen om nog kans te maken op de kwartfinale. Italië bleek een stugge tegenstander, maar Oranje creëerde genoeg om te mogen blijven hopen op drie punten. Zo kreeg voor rust oud-Ajacied Donyell Malen al een mega-kans.

Na de pauze was het lang saai, maar in de slotfase bracht Nunnely de opluchting. Uit een voorzet van invaller Justin Kluivert kopte Dylan Vente terug op Nunnely, die binnen knikte. Het was twee minuten voor tijd en dus speelde Oranje de wedstrijd daarna makkelijk uit. Door de zege heeft Oranje weer alle kans om de kwartfinale te halen. Dan moet er donderdag opnieuw gewonnen worden van Servië U17.

Opstelling Italië U17: Plizzari; Bellanova, Bianchi, Bastoni, Tripaldelli; Gabbia, Frattese, Mallamo Militari; Pinamonti en Kean.
Wissels: Meli, Pellegrini, Setola, Marcucci, Olivieri, Caligara en Scamacca.

Opstelling Oranje U17: Meulenhof; Bakboord, De Ligt, Malacia, Wijndal; Fernandes, Wehrmann, Malen; Nunnely, Vente en Chong.
Wissels: Vink, Struijk, Kluivert, Reith, Teze, Kadioglu en Van de Looi.

Doelpunten:
77' Nunnely 0-1

Rood:
Kean (Italië, 2x geel)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties