Nouri op grote talentenlijst The Guardian

door BvdPloeg 34

Nouri op grote talentenlijst The Guardian

door BvdPloeg 34

Laatst geüpdatet

Abdelhak Nouri wordt een grote toekomst toegedicht volgens The Guardian. De Engelse kwaliteitskrant maakt ieder jaar een lijst met de veertig grootste talenten in de jeugdopleidingen in voetballand en Nouri is de enige Ajacied. Ook Jari Schuurman van Feyenoord staat genoteerd.

Nouri is nog altijd maar eerstejaars A-junior, maar op het middenveld zet hij samen met Donny van de Beek de lijnen uit. Niet voor niets dat Aron Winter en Orlando Trustfull het tweetal opriep voor de belangrijke EK kwalificatie-duels van Nederland U19. Nouri maakte bij zijn debuut tegen Andorra U19 meteen twee doelpunten en was in de tweede wedstrijd tegen Moldavië goed voor een assist.

Nederlandse journalist Bart Vlietstra schreef een stukje over Nouri in The Guardian: 'Bij Ajax denkt men dat hij bij Barcelona of Manchester United terecht komt. Hij heeft een briljante techniek en een enorme wil om het verschil te maken. Nouri heeft zo'n groot scala aan trucjes dat hij met niemand anders dan Ronaldinho vergeleken kan worden.' (foto: Black Bath Towel Photographers)

De volledige lijst.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties