Nog twee personen aangehouden wegens bedreigen burgemeester Halsema

door Gino Haverkamp 16

Bron AT5

Nog twee personen aangehouden wegens bedreigen burgemeester Halsema

door Gino Haverkamp 16

Bron AT5

Laatst geüpdatet

Er zijn nog twee personen aangehouden wegens het bedreigen van Femke Halsema, de burgemeester van Amsterdam. Dat meldt AT5 dinsdagavond. De twee personen in kwestie zijn al enkele weken geleden aangehouden.

De twee personen worden verdacht van het bedreigen van Halsema naar aanleiding van het niet door laten gaan van de huldiging van Ajax. Meer informatie over de twee verdachten is niet bekend. Wel is bekend dat in juni drie mensen werden aangehouden wegens hetzelfde vergrijp. Zij komen uit Hollands Kroon, Culemborg en Dokkum.

De vijf personen worden niet direct vervolgd. Ze gaan in eerste instantie een mediationgesprek met Halsema aan. Het OM sluit niet uit dat de verdachten alsnog vervolgd worden en dat de uitkomst van het gesprek een rol kan spelen in deze beslissing, al is die uitkomst niet leidend. Verder is het onderzoek naar de bedreigingszaak nog bezig.

Halsema bedreigd na niet laten doorgaan Ajax-huldiging

Halsema werd de kop van Jut nadat de kampioenshuldiging van Ajax niet doorging. Dit wegens een gebrek aan beveiligingspersoneel. Daardoor werd het niet veilig genoeg geacht om in de binnenstad van Amsterdam de Ajacieden te huldigen. Wel vond er een spontaan feest plaats bij de Johan Cruijff ArenA, met spelers, staf en fans.

Lees meer over: