'Nederlandse clubs woensdag met elkaar in gesprek over de versoepelingen van het kabinet'

door Jesse ter Haar 15

Bron De Telegraaf

'Nederlandse clubs woensdag met elkaar in gesprek over de versoepelingen van het kabinet'

door Jesse ter Haar 15

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

De clubs binnen het Nederlands betaald voetbal gaan woensdag met elkaar in gesprek over de versoepelingen die het kabinet dinsdagavond aankondigde, zo weet onder meer De Telegraaf. De voetbalstadions mogen weer voor één derde gevuld worden, maar dat leidt niet tot tevredenheid.

Niet alleen de clubs, maar ook de Eredivisie CV en de Coöperatie Eerste Divisie zullen aanwezig zijn bij het overleg. De reden van de bijeenkomst is teleurstelling over de keuze van de regering om in de voetbalstadions niet meer dan een bezettingsgraad van één derde toe te laten.

Maandagavond - al voor de persconferentie van het kabinet - liet het Nederlands betaald voetbal aan de regering weten te hopen op een bezettingsgraad van ten minste twee derde. 'Het is een voorstel zonder perspectief', uitte het toen in een statement. 'Het is niet uit te leggen aan de supporters, het vergroot de onrust onder de achterban alleen maar en bovendien kost het de clubs weer handen vol met geld.'

Daaropvolgend gaf Ajax een reactie. De club liet weten op korte termijn het gesprek aan te gaan met de achterban en de instanties die benodigd zijn bij het organiseren van een thuiswedstrijd. Verder schaarde club zich achter het statement van het Nederlands betaald voetbal.

'Enerzijds blij, anderzijds een oplossing zonder perspectief'

Na de persconferentie kwam Ajax nog niet met een reactie, maar Toon Gerbrands en Robert Eenhoorn - de algemeen directeurs van PSV en AZ - deden dat wel wel. 'Enerzijds zijn we blij dat we binnenkort een deel van onze supporters weer kunnen verwelkomen. Anderzijds is dit een oplossing zonder perspectief', luidt de boodschap van Gerbrands.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties