Nederlands voetbal zet zich af tegen wangedrag van groepen supporters

door Jesse ter Haar 12

Bron KNVB

Nederlands voetbal zet zich af tegen wangedrag van groepen supporters

door Jesse ter Haar 12

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

Het Nederlands betaald voetbal heeft zich afgezet tegen de ongeregeldheden die plaatsvinden tijdens en rondom voetbalwedstrijden. Alle betrokken partijen, waaronder Ajax, gaan in gesprek om te bepalen hoe het gedrag van de supporters in goede banen kan worden geleid.

'Helaas moeten we na zo’n tien speelrondes constateren dat supporters zich nog niet bij alle wedstrijden normaal weten te gedragen: spelers zijn bekogeld met plastic bekers bier, met spreekkoren zijn specifieke personen en bevolkingsgroepen beledigd en buiten het stadion vonden bij enkele duels gewelddadigheden plaats', zo luidt het statement op onder meer de website van de KNVB.

'Het lijkt om een maatschappelijk en ook internationaal probleem te gaan, dat men zich na de eerder opgelegde beperkingen nu grenzeloos laat gaan', vervolgt men. 'Dat zien wij ook terug in het voetbal. Soms al dagen van tevoren wordt een vijandige sfeer gecreëerd waarin sommigen zichzelf lijken te verliezen. Het begint vaak met ludieke acties, maar die slaan vervolgens door in zaken waar geen weldenkend mens iets mee te maken wil hebben.'

De partijen binnen het Nederlands voetbal zien het spel als topamusement. Rivaliteit is hier een onderdeel van, maar wel met 'duidelijke grenzen'. De clubs en andere betrokken partijen in het betaald voetbal willen dat de recente misstanden niet opnieuw plaatsvinden en gaan hierover met elkaar in gesprek. De inzet van de gesprekken is het komen tot oplossingen om het genoemde doel te bereiken. 'Voetbal is de mooiste sport. Nu we hier weer volop met z’n allen van kunnen genieten, laten we dat niet door een kleine groep verpesten', zo sluit men af.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties