'Meeste kans op Manchester City bij loting'

door BartVeenstra 31

'Meeste kans op Manchester City bij loting'

door BartVeenstra 31

Laatst geüpdatet

De kans is aankomende maandag groot dat Ajax voor de achtste finales van de Champions League loot tegen Manchester City. Dit heeft ermee te maken dat de kampioen van de Premier League geen ploegen kan loten uit eigen land, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Liverpool, Tottenham Hotspur en Manchester United eindigden in de groepsfase als tweede.. Bovendien kan Manchester City niet opnieuw tegen nummer twee Olympique Lyon loten. Manchester City kan om die reden loten tegen Atlético Madrid, Ajax, Schalke 04 en AS Roma. Door bepaalde kansberekeningen is er een kans van 20,8 procent dat Ajax loot tegen de Engelse topclub.

De krant rekende ook uit hoe groot de kans is dat Ajax tegen FC Porto, de ploeg die door menigeen wordt gezien als de zwakste ploeg op papier, loot. Deze kans is 11,71 procent. Verder kan Ajax loten tegen Borussia Dortmund, FC Barcelona, Paris Saint-Germain, Real Madrid en Juventus. Ook voor deze ploegen geldt dat zij geen ploegen kunnen loten uit eigen land. Meer lezen over de loting van aankomende maandag? Dat kan hier.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties