Lang, Denswil en Rits kampioen met Brugge na gelijkspel bij Anderlecht

door BadembaBarrie 18

Club Brugge is donderdagavond voor de zeventiende keer in de clubgeschiedenis kampioen van België geworden. Uit bij Anderlecht speelde de ploeg van Noa Lang, Mats Rits en Stefano Denswil in een enerverend duel met 3-3 gelijk. Daardoor zijn de Bruggenaren niet meer te achterhalen door nummer twee Racing Genk.

Met Lang en Rits in de basis en Denswil op de bank begon Brugge goed aan de wedstrijd en pakte het na een klein kwartiertje de voorsprong via spits Hans Vanaken. Middels een penalty zette Lukas Nmecha Anderlecht echter op slag van rust weer op gelijke hoogte.

In de tweede helft nam Brugge snel afstand: via opnieuw Vanaken en sterspeler Lang kwam het op 1-3. De titel leek in kannen en kruiken, maar Anderlecht kwam nog voor de zeventigste minuut op 2-3. Zodoende bleef het spannend, zeker toen Anderlecht vlak voor tijd nog gelijkmaakte. De ploeg uit Brussel had echter niet genoeg tijd meer om nog een winnende te scoren en dus mag Brugge zich voor het tweede seizoen op rij de beste van België noemen.