Kranten zeer te spreken over Ajax

door Bart Veenstra 6

Kranten zeer te spreken over Ajax

door Bart Veenstra 6

Laatst geüpdatet

Ajax won zondagmiddag de lastige uitwedstrijd met 1-3 bij Vitesse. Een dag later zijn de kranten dan ook te spreken over de prestatie die Ajax leverde in Arnhem.

De Telegraaf schrijft maandagochtend dat Ajax het beste bewijs van steun leverde aan de ernstig zieke Johan Cruijff. 'Ajax toont volwassenheid in Arnhem en moet zelfs Cruijff in zware tijden een beetje trots maken', aldus de ochtendkrant. De Telegraaf is met name te spreken over Ajax-middenvelder Riechedly Bazoer, die volgens de krant 'symbool stond voor de mentale weerbaarheid van Ajax.'

Het Algemeen Dagblad ziet in dat Ajax zondag niet alleen de koppositie behield, maar eindelijk ook eens een topwedstrijd won. Volgens de krant moet woensdag, wanneer Ajax in de beker tegen Feyenoord speelt, blijken of het geen incident is geweest. In ieder geval zou de overwinning op precies het goede moment komen in aantocht naar de eerste klassieker van het seizoen.

Trouw vindt dat de zege van Ajax bij Vitesse vooral erg welkom is voor trainer Frank de Boer. De krant vertelt dat de oefenmeester weer moest schuiven, passen en meten, maar zijn ploeg sterk zag terugkomen van een 1-0 achterstand. Bovendien prijst de krant De Boer dat hij, ondanks een flink aantal afwezigen in de voorhoede, nooit in het openbaar is gaan klagen.

Tenslotte schrijft De Volkskrant dat Ajax nog niet 'Cruijffiaans' was. 'Ajax, vaak verguisd omdat het niet tegen een stootje kan, liet tegen Vitesse zien dat het ook in een bikkelharde strijd overeind kan blijven', klinkt de ochtendkrant toch lyrisch. Net als de Telegraaf spreekt de Volkskrant over de mentaal sterke Bazoer.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties