KNVB en clubs gaan supporters mogelijk weren als incidenten niet afnemen

door Bart Veenstra 61

Bron NU.nl

KNVB en clubs gaan supporters mogelijk weren als incidenten niet afnemen

door Bart Veenstra 61

Bron NU.nl

Laatst geüpdatet

De KNVB, alle clubs uit het betaalde voetbal en het Supporterscollectief hebben de conclusie getrokken dat supporters mogelijk geweerd worden bij wedstrijden als het aantal incidenten niet afneemt. Dat meldt onder meer NU.nl.

Afgelopen zondag ging het bijvoorbeeld mis rondom de Gelderse derby tussen NEC en Vitesse. In het stadion waren kwetsende speekkoren te horen en bovendien werd Vitesse-speler Maximilian Wittek meerdere keren met bier bekogeld op het moment dat hij een corner ging nemen. Na afloop van het duel waren er buiten het stadion ongeregeldheden tussen supporters en de politie.

De clubs en de KNVB hebben nog altijd de voorkeur voor een persoonsgerichte aanpak om daders aan te pakken. 'De goeden mogen niet of anders zo min mogelijk lijden onder de kwaden. Daar willen we ons voor blijven inzetten', aldus de KNVB in een verklaring.

'Mocht een vermindering van incidenten uitblijven, dan komen we in de laatste fase waarbij het verhogen van straffen, weren van (uit)supporters en het nog sneller stilleggen of zelfs staken van wedstrijden tot de mogelijkheden gaan behoren.'

Supporters van uitspelende clubs zullen zich in ieder geval tot aan de wintestop moeten laten registeren voordat ze toegang krijgen tot het uitvak. Wanneer er voorwerpen op het veld worden gegooid, volgt eerst een waarschuwing van de stadionspeaker. Als het gooien niet ophoudt, wordt de wedstrijd stilgelegd en sluit de catering bij de betreffende vakken.

Mensen die voorwerpen op het veld gooien, zich schuldig maken aan kwetsende spreekkoren, gezichtsbedekking dragen of geweldig gebruiken, krijgen een landelijk stadionverbod en een geldboete.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties