KNVB beslist begin februari over amateurvoetbal

door BartVeenstra 2

KNVB beslist begin februari over amateurvoetbal

door BartVeenstra 2

Laatst geüpdatet

De KNVB neemt begin februari een beslissing over het wel of niet hervatten van het amateurvoetbal. Onder het amateurvoetbal valt ook de jeugdopleiding Ajax. Het Algemeen Dagblad schrijft dat de KNVB aangeeft dat er uiterlijk op 10 en 11 april weer afgetrapt moet worden.

De KNVB houdt daarbij rekening met de trainingsopbouw naar een eventuele herstart. Mochten de maatregelen blijven aanhouden en blijken dat de door de KNVB genoemde scenario's niet meer haalbaar zijn, dan zullen de competities niet meer worden hervat. Zodoende vindt er dan ook geen promotie/degradatie plaats. De voetbalbond neemt uiterlijk in de week van 8 februari een beslissing.

Op dit moment denkt de KNVB aan twee scenario's: of de huidige competities opdelen in halve poules, waarbij er alsnog een hele competitie wordt uitgespeeld, of het afwerken van alleen de eerste competitiehelft.

De KNVB denkt ook voorzichtig aan alternatieven. Voor het veldvoetbal denkt men in de resterende maanden van dit seizoen op basis van inschrijving (regionale) competities of bekertoernooien te organiseren voor alle categorieën. 'Op die manier kunnen teams dit seizoen alsnog op een competitieve manier wedstrijden tegen elkaar spelen. Deze competitievorm staat los van het reguliere competitieaanbod en er zal dan ook geen promotie/degradatie aan worden gekoppeld', aldus een woordvoerder van de KNVB.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties