Klaassen zag matige eerste helft: 'Helemaal als je dan nog zo'n kutgoal tegenkrijgt'

door Gino Haverkamp 56

Bron ESPN

Bron ESPN

Ajax heeft een moeizaam duel gespeeld tegen Sparta Rotterdam, zo erkent ook Davy Klaassen. Hij benadrukt dat het belangrijkste is dat Ajax met 2-1 heeft gewonnen, maar hij zou het fijn vinden om toch met wat meer marge de tegenstander te verslaan.

Zelf had de Ajacied een belangrijke rol in de zege, want hij maakte vlak na rust de gelijkmaker. Daar hielp Sparta Rotterdam-goalie Maduka Okoye een beetje bij, want Klaassens inzet leek houdbaar. 'Onhoudbaar', grapt de middenvelder nog tegenover ESPN. 'Nee, het maakt mij niet uit hoe ze erin gaan.'

Klaassen is niet blij met hoe Ajax voor de dag kwam in de eerste helft. 'In de eerste tien minuten merkte je al dat het niet makkelijk zou worden, want zij stonden erg compact. Wij waren te ongeduldig.' Dan schiet het niet bepaald op, zo zag Klaassen ook. 'Helemaal als je dan ook nog zo'n kutgoal tegenkrijgt.'

'We zijn erg kritisch naar onszelf toe'

Na rust herpakte Ajax zich en kwam het via Klaassen en Dušan Tadić uiteindelijk weer in goede positie terecht. Het liefste zou de Oranje-international succes met mooi voetbal willen combineren, maar dat is de afgelopen tijd lastig voor Ajax. 'We zijn erg kritisch naar onszelf toe, maar soms voetbal je niet goed en dan moet je wel zorgen dat je wint. Dat hebben we gedaan.'