Klaassen en Sánchez in Elftal van de Week

door Jesse ter Haar 13

Klaassen en Sánchez in Elftal van de Week

door Jesse ter Haar 13

Laatst geüpdatet

Davinson Sánchez en Davy Klaassen hebben met hun spel tegen SC Heerenveen een plek opgeëist in het Elftal van de Week van De Telegraaf. De Amsterdammers wonnen net als tegen NEC met 5-1 van hun opponent en doorstonden zo een goede laatste test voor de uitwedstrijd in Gelsenkirchen van donderdagavond.

Klaassen scoorde de 3-1 in de competitiewedstrijd tegen de Friezen en wordt mede daarom beloond met een 7,5 voor zijn wedstrijd. Sánchez was, zoals al zo vaak dit seizoen, een rots in de branding voor Ajax en werd daarvoor beloond met een 7,0, waardoor hij op de vierde plaats in het algehele klassement blijft staan.

Andere noemenswaardige beoordelingen in het elftal van Ajax deze week zijn onder anderen Matthijs de Ligt, die slechts een 6,5 scoort ondanks zijn dwingende spel en (in)directie invloed bij meerdere doelpunten. André Onana krijgt van rapporteur John Rep net als Sánchez een 7,0 voor zijn prestaties tegen Heerenveen. De Kameroener was de gehele wedstrijd Ajax' aanspeelpunt van achteruit met een zichtbaar grote rust aan de bal.

Het volledige rapport van Ajax tegen Heerenveen:
Onana (7); Veltman (6,5), Sánchez (7), De Ligt (6,5), Viergever (6,5); Klaassen (7,5), Schöne (6,5), Ziyech (6); Younes (6), Dolberg (6), Neres (6).

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties