Kieft: 'Ontwikkeling Ajax-verdedigers stagneert'

door Floris 42

Kieft: 'Ontwikkeling Ajax-verdedigers stagneert'

door Floris 42

Laatst geüpdatet

Volgens Wim Kieft is het logisch dat Ajax Niklas Moisander aan zijn contract houdt en deze transferperiode niet verkoopt. Dat schrijft de voormalige spits in zijn column in De Telegraaf.

'Dragende spelers bij Ajax, PSV en Feyenoord zijn zelf net twintig jaar en die moeten dan tieners bij de hand nemen. Vandaar begrijp ik goed dat Ajax Niklas Moisander aan zijn contract houdt. Getuige zijn kwaliteiten is hij niet het beste voorbeeld, maar wel een goed voorbeeld van iemand die exact weet wat de Nederlandse competitie vraagt en als 29-jarige zijn jonge ploeggenoten sturing kan geven', legt de 52-jarige Kieft uit.

Tevens heeft de voormalig Ajax-spits indirecte kritiek op trainers Frank de Boer en Jaap Stam. 'Dat Ajax het vertrek van de Fin blokkeert, zegt trouwens alles over de ontwikkeling van jongens als Joël Veltman, Mike van der Hoorn en Stefano Denswil. Die ontwikkeling stagneert, wat opmerkelijk is met De Boer en Stam als opleiders, ooit twee van de beste centrale verdedigers van de wereld', meldt Kieft. 'Eigenlijk een aanklacht tegen spelers en trainers.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties