Kabinet geeft woensdag persco, extra maatregelen op komst

door BartVeenstra 210

Kabinet geeft woensdag persco, extra maatregelen op komst

door BartVeenstra 210

Laatst geüpdatet

Het kabinet geeft woensdagmiddag (13.00 uur) een persconferentie omtrent de bestrijding van het coronavirus. Dat meldt NU.nl dinsdagmiddag. Het kabinet zal op korte termijn extra maatregelen in het leven roepen om de verdere verspreiding van het genoemde virus tegen te gaan.

Welke maatregelen worden ingevoerd, is nog niet bekend. Wel is het zo dat er al langere tijd wordt gesproken over het invoeren van een avondklok. Dinsdagavond buigen de 25 burgemeesters van het Veiligheidsberaad zich over deze zware maatregel, terwijl het kabinet het Outbreak Management Team (OMT) om advies heeft gevraagd.

De avondklok moet ervoor zorgen dat de sociale contacten in de avonduren worden beperkt. Dit zou belangrijk zijn, omdat veel besmettingen nu bij mensen thuis plaatsvinden. Of er sprake is van extra maatregelen rondom het betaalde voetbal is nu nog niet bekend.

Experts zouden zich veel zorgen maken over de Britse coronamutatie, die veel besmettelijker is. Deze coronavariant is al in Nederland opgedoken en met strenge maatregelen hoopt men te voorkomen dat deze variant zich sneller verspreidt.

Denk jij dat Ajax in de rust gelijkstaat, maar uiteindelijk wint van AZ? Zet in en krijg 5,70 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties