'Jongens van zestien kennen Serero niet meer'

door BvdPloeg 9

'Jongens van zestien kennen Serero niet meer'

door BvdPloeg 9

Laatst geüpdatet

Stanley Menzo gaat als hoofd jeugdopleiding van Ajax Cape Town vaker spelers op stage sturen naar Amsterdam. Dat is de uitkomst van een gesprek van Menzo met de directie en jeugdopleiding van Ajax.

Volgens de oud-doelman is het in het belang van de Zuid-Afrikaanse talenten dat ze vaker gaan ruiken aan Europa. 'Thulani Serero was de laatste speler die echt vanuit Ajax Cape Town naar Amsterdam kwam, maar dat is alweer vijf jaar geleden. De huidige jeugdspelers van Ajax Cape Town jonger dan zestien jaar kennen hem helemaal niet meer. Als je iemand uit je opleiding hebt die doorbreekt bij Ajax dan is dat een mooi rolmodel', vertelt hij via Ajax.nl.

'Uiteindelijk willen we het verschil tussen het Afrikaanse voetbal en het Europese voetbal kleiner maken. Talent is er genoeg. Op tactisch en mentaal gebied is de stap echter te groot', vervolgt Menzo. 'Je kan ze niet alles meegeven; wel dichter bij Europa brengen. Jongens hebben bijvoorbeeld nog nooit in de sneeuw getraind. Met een stage in Amsterdam in de winterperiode leren ze bijvoorbeeld wel wat dat inhoudt. Je kunt het ze steeds vertellen, maar zelf ervaren werkt uiteraard beter. En ook in Zuid-Afrika willen alle jongens Messi of Ronaldo worden. Dan moet je ze wel laten zien wat het betekent in Europa te spelen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties