Jong Oranje maandagmiddag niet te zien op televisie

door Bart Veenstra 6

Bron Voetbal International

Jong Oranje maandagmiddag niet te zien op televisie

door Bart Veenstra 6

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Jong Oranje zal maandagmiddag niet op de Nederlandse televisie te zien zijn. Het elftal van KNVB-coach Erwin van de Looi speelt een EK-kwalificatiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Gibraltar. De trainer laat weten dat de afwezigheid van een vertegenwoordiger van Gibraltar tijdens een Zoom-meeting te maken heeft met het feit dat de wedstrijd niet op tv te zien is.

Jong Oranje bevindt zich in een EK-kwalificatiegroep met Zwitserland, Bulgarije, Moldavië, Wales en dus Gibraltar. Na de loting zouden vertegenwoordigers van de zes landen digitaal bijeen komen om in onderling overleg het speelschema af te stemmen. Gibraltar bleek echter afwezig. 'Onze teammanager kent de teammanager van Gibraltar en heeft hem nog proberen te bellen', zegt Van de Looi tegenover Voetbal International. 'Maar er kwam geen reactie. Gibraltar deed niet mee aan het Zoom-gesprek en dus konden ze ook geen eisen stellen.'

Zodoende nam de UEFA de beslissing voor Gibraltar. Het duel tussen het A-team van Gibraltar en dat van Letland bleek een complicerende factor. Er is in Gibraltar maar één veld beschikbaar en omdat Letland maandagavond op dat veld traint, moet het duel tussen Jong Gibraltar en Jong Oranje op maandagmiddag gespeeld worden. Een andere dag bleek niet mogelijk, omdat de duels van de Jong-landen op dezelfde dag gespeeld moeten worden.

Na afloop wel samenvatting te zien

Normaal gesproken zendt ESPN de duels van Jong Oranje uit, maar dat zal nu niet gebeuren. Een woordvoerder van de KNVB laat weten: 'Het duel wordt niet uitgezonden. Na afloop komt er wel een samenvatting. Voor een zender als ESPN heeft het geen zin om voor maandagmiddag een wedstrijd als deze te programmeren. Helaas.'

Namens Ajax behoren Jay Gorter en Kenneth Taylor tot de selectie van Jong Oranje. Beide spelers begonnen afgelopen vrijdag, toen Jong Oranje met 3-1 won van Jong Bulgarije, op de bank. Taylor was wel invaller tijdens die wedstrijd.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties