Jong Ajax en Jong FC Utrecht spelen oefenduel gelijk

door Jesse ter Haar 7

Jong Ajax heeft vrijdagmiddag niet voorbij Jong FC Utrecht weten te spelen. Tot tweemaal toe kwam de ploeg van Mitchell van der Gaag op voorsprong, maar deze werd uiteindelijk omgezet in een 2-2 eindstand, zo valt te lezen op de website van Ajax.

Voor de rust werd er nog niet gescoord op De Toekomst, waar het oefenduel werd afgewerkt. Opvallend detail tijdens de eerste 45 minuten was wel de aanwezigheid van Siem de Jong. De middenvelder mocht een helft meedoen tijdens het tweede oefenduel van Jong Ajax, waarna hij in de tweede helft aan de kant bleef.

Na de pauze was het Danilo Pereira die de Amsterdammers in eerste instantie op een voorsprong wist te zetten. De Braziliaanse aanvaller schoot raak uit een vrije trap. Vervolgens maakte FC Utrecht gelijk, maar middels een door Lassina Traoré benutte penalty kwamen de beloften weer op voorsprong. Uiteindelijk werd de overwinning na een tweede tegentreffer nog uit handen gegeven.