Jeugd: Twee lekkere krakers in vier dagen | Ajax Showtime

Jeugd: Twee lekkere krakers in vier dagen

door BvdPloeg 1

Jeugd: Twee lekkere krakers in vier dagen

door BvdPloeg 1

Laatst geüpdatet

Na een bomvolle jeugdweek is het afkicken geblazen voor de jeugdwatchers bij Ajax. Van de teams die wij nauwlettend in de gaten houden komt zaterdag alleen Ajax O15 in actie. Midweeks zien we ook Ajax O16 weer aan het werk.

Ajax O15 is na de 1-0 zege in de mini-klassieker tegen Feyenoord O15 de nieuwe koploper in de Eredivisie voor C-junioren. Het won vijf van zijn zeven wedstrijden en verzamelde daarmee evenveel punten als nummer twee Vitesse. AZ O15, dat zaterdag de tegenstander is op De Toekomst, vinden we terug op een zesde plaats met vijf punten minder.

Beide ploegen kennen elkaar nog van de strijd om de supercup in september. In Wijdewormer hielden AZ en Ajax elkaar op 1-1, maar namen de Amsterdammers de strafschoppen beter. AZ zal dus wat recht willen zetten en bij Ajax is zeker wel iets te halen. Van de vijf zeges die werden behaald door de ploeg van Nordin Wooter was er maar één met meer dan twee goals verschil. Drie weken geleden kreeg de ploeg nog met 0-4 klop van FC Utrecht.

Wooter kan op De Toekomst in principe beschikken over dezelfde namen als tegen Feyenoord. Aanvoerder Julian Brandes doorstond de test met zijn beschermde, gebroken pink, dus kan zaterdag ook weer spelen. Verdedigers Dani Brussee en Mateja Milovanovic zijn er vanwege blessures niet bij.

Ajax O16 is een stukje minder wisselvallig, al is de ploeg van coach Cedric van der Gun geen koploper. AZ O16 won al zijn zeven wedstrijden, dus kan Ajax O16 woensdag na twee eerdere gelijke spelen in de competitie op vier punten komen van de nummer één, als het wint in Wijdewormer. Ajax won zijn drie laatste duels, dus met het vertrouwen zit het ongetwijfeld goed.

Enige nadeel kan zijn dat Ajax O16 al drie weken geen wedstrijd meer speelde. Na de interlandperiode is de uitwedstrijd tegen koploper AZ de eerste test sinds de 4-1 zege op De Toekomst tegen FC Volendam op 6 (!) oktober. Van der Gun heeft desondanks de beschikking over een leuk voetballende ploeg. Captain Jenno Campagne zet als controleur de lijnen uit, Alen Karahasanovic is na zijn lange revalidatie van vorig seizoen weer de ouderwetse dribbelaar en Julius Dirksen en Youri Baas, sinds afgelopen zomer allebei nieuw bij Ajax, blijken echte aanwinsten achterin.

Het is nog even afwachten welke spelers wel en niet aan de aftrap staan. Tegen Volendam waren Gibson Yah, Diverdio Misidjan (beiden blessures) en Kik Braspenning (schorsing) afwezig. Yah is weer fit, Misidjan traint na een zware knieblessure weer volop mee en Braspenning moet nog één duel uitzitten. Momenteel zijn verder veel spelers met Oranje O16 op pad voor twee oefenwedstrijden. Of zij allemaal fit terugkeren, is de vraag. Jay Enem kampt ten slotte met wat knieklachten en is een twijfelgeval.

Programma jeugd Ajax:

27-10-2018, 14.30 uur: Ajax O15 - AZ O15
31-10-2018, 17.30 uur: AZ O16 - Ajax O16

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties