'Je ziet in grote wedstrijden processen versnellen'

door Gino Haverkamp 11

'Je ziet in grote wedstrijden processen versnellen'

door Gino Haverkamp 11

Laatst geüpdatet

Het dienstverband van Erik ten Hag bij Ajax gaat met ups en downs. Een ruime maand verleden verloren de Amsterdammers kansloos van Heracles Almelo, terwijl dinsdag Real Madrid van de mat werd gespeeld. Ten Hag stelt dat zoiets erbij hoort.

Ik heb nog nooit een ploeg meegemaakt waar het altijd crescendo gaat. Het gaat nu erom hoe je ermee omgaat en waar de oplossingen liggen. Dat moet je zien om te buigen, dat hebben we gedaan. Nu is het zaak om dit voort te zetten, om hiermee door te gaan', laat de trainer weten op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Ten Hag vindt dat grote wedstrijden zoals tegen Real Madrid goed zijn voor de leerprocessen van een team. 'Dit soort tegenstanders brengen problemen aan de orde die je niet iedere wedstrijd op je bord krijgt. Daar leer je van en daar gaan we wat mee doen. Je ziet in grote wedstrijden processen versnellen van het team en de spelers. Blijkbaar kunnen wij er goed mee omgaan, maar je moet het wel elke keer doen.'

'Wat je nu ziet, is mooi. We hebben vanaf het begin van het seizoen een ongelofelijke progressie laten zien. Zowel als elftal, maar ook bij individuele spelers. We verleggen continu grenzen', luiden de woorden van de trainer van Ajax.

Koop nu jouw Ajax-uitshirt met dertig procent korting in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties