In vorm verkerend Ajax kan op recordjacht | Ajax Showtime

In vorm verkerend Ajax kan op recordjacht

door BadembaBarrie 10

In vorm verkerend Ajax kan op recordjacht

door BadembaBarrie 10

Laatst geüpdatet

Alles en iedereen rondom Ajax kan momenteel zijn geluk niet op. De ploeg van trainer Erik ten Hag is in bloedvorm, heeft een voorsprong van respectievelijk zes en elf punten op achtervolgers AZ en PSV en het scoort er, zeker de laatste weken, gretig op los. Met de huidige vorm en stand is een vroeg kampioenschap niet ondenkbaar en in dat geval zou Ajax zomaar nog eens op recordjacht kunnen gaan.

Het record dat daarbij het meest in het oog springt is dat van meeste doelpunten in één eredivisieseizoen. Dat staat momenteel op naam van Ajax uit het seizoen 1966/67 met 122 doelpunten. De formatie van vorig seizoen slaagde er net niet in om dat aantal te doorbreken: de teller stond na 34 eredivisiewedstrijden op 119 doelpunten. Wat rekenwerk leert dat dit neerkomt op 3,5 doelpunten per wedstrijd.

Dat is een gemiddelde dat Ajax dit seizoen nog niet aan weet te tikken, want met 43 doelpunten uit dertien wedstrijden scoorde de ploeg dit seizoen tot nu toe 'slechts' 3,3 maal per eredivisiewedstrijd. Anderzijds had Ajax vorig seizoen na dertien wedstrijden 42 keer gescoord, dus hangt het er maar net vanaf welk statistiekje je wenst te gebruiken om de seizoenen te vergelijken. Hoe dan ook kan de scoringsdrift van de laatste weken een voorbode zijn voor wat er staat te gebeuren.

Een ander record dat Ajax over kan nemen is dat van de meeste eredivisieduels op rij waarin minimaal één doelpunt werd gescoord. Deze mijlpaal is nu nog in handen van FC Twente dat van september 2010 tot en met november 2011 in 41 ononderbroken wedstrijden het net wist te vinden. Ajax heeft sinds de 1-0 nederlaag bij AZ in maart in elke wedstrijd die het speelde minimaal één doelpunt gemaakt. Dat aantal wedstrijden is op dit moment 21, wat betekent dat Ajax met nog 21 wedstrijden te gaan in speelronde 34 op 42 kan komen. Wie weet pakt Ajax dan naast de schaal dit seizoen ook nog een paar records.

Bademba Barrie (Twitter @Bademba_AFCA | e-mail info@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties