'Ik was voor mijn gevoel klaar voor transfer' | Ajax Showtime

'Ik was voor mijn gevoel klaar voor transfer'

door Gino Haverkamp 30

'Ik was voor mijn gevoel klaar voor transfer'

door Gino Haverkamp 30

Laatst geüpdatet

Justin Kluivert is nog altijd blij met de overstap naar AS Roma. Dat beweert de aanvaller in een interview met ESPN. De jongeling transfereerde afgelopen zomer van Ajax naar de Romeinen.

Die transfer heeft voor Kluivert een logische reden. 'Het niveau is hier hoger. Ik verwacht meer van mezelf nu en wil elke dag beter worden, ongeacht hoe oud je bent.' De linksvoor vindt dat je pas de stap naar een betere competitie moet maken als je daar als speler klaar voor bent. 'En voor mijn gevoel was ik dat.'

De zoon van oud-Ajacied Patrick Kluivert ziet veel verschillen in speelwijze tussen Nederland en Italië. 'Hier verdedig je echt met elkaar. Als iemand de bal heeft op mijn flank, moet ik er hard achteraan rennen.' Ook het vleugelspel is anders dan in Nederland volgens Kluivert. 'In Nederland moest je aan de buitenkant staan, de bal krijgen en vervolgens één-op-één gaan met de verdediger. Hier gaan we van binnen naar buiten en vervolgens aanvallen in de vrije ruimte', aldus de negentienjarige aanvaller.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties