Hattrick Hansen bij zege Oranje O17 op WK

door Bart Veenstra 8

Oranje O17 heeft op het WK O17 de kwartfinale bereikt. In de nacht van dinsdag op woensdag werd Nigeria in de achtste finales met 3-1 verslagen. Grote man aan de kant van Oranje O17 was Ajacied Sontje Hansen. De aanvaller scoorde een hattrick.

Na een prima aanval was Hansen al snel in de wedstrijd trefzeker. De voorsprong werd echter niet lang vastgehouden, want in de twaalfde minuut wist Olakunle Olusegun voor de gelijkmaker te zorgen. Het antwoord van Oranje O17 volgde vervolgens snel. Drie minuten later wist Hansen opnieuw te scoren. Uit een vrije trap kopte oud-Ajacied Ki-Jana Hoever de bal terug, waarna Hansen de bal in het doel kon schieten.

Op de website van Voetbal International valt te lezen dat Naci Ünüvar een ongelukkige eerste helft speelde en vervolgens in de rust werd gewisseld. Na rust kregen de Nigerianen kansen op de gelijkmaker en was het aan Ajax-doelman Calvin Raatsie te danken dat het voorlopig 2-1 bleef. Die score werd namelijk vlak voor tijd uitgebreid naar 3-1. Na een handsbal kreeg Oranje O17 een penalty en uit die strafschop verzilverde Hansen zijn hattrick. Oranje O17 speelt in de kwartfinale tegen of Argentinië of Paraguay.