Haller ergerde zich: 'Het is altijd hetzelfde: het duurde te lang'

door Gino Haverkamp 48

Sébastien Haller ergerde zich aan de, volgens hem, lange tijd die de arbitrage nodig had om de gelijkmaker van Ajax tijdens het Johan Cruijff Schaal-duel met PSV te beoordelen. De emoties liepen hoog op, zo stelt de Ivoriaans-Franse spits in gesprek met ESPN. Ook gaat hij in op de fitheid van de selectie.

Haller stelt dat men bij Ajax erg 'gefrusteerd' en 'teleurgesteld' is door de 0-4 nederlaag in de Johan Cruijff ArenA. Ajax keek al na twee minuten tegen een achterstand aan, al zorgde dat niet voor stress bij de Amsterdammers. 'We hebben de kwaliteit om terug de wedstrijd in te komen, dus het was geen grote issue', zegt de centrumaanvaller. Uiteraard, zo vertelt hij, is het teleurstellend om vroeg op achterstand te komen. 'Maar we bleven vechten en scoorden een goal, die helaas buitenspel bleek.'

Haller scoorde de gelijkmaker na mooi combinatiespel met onder meer Dusan Tadić en Steven Berghuis. Wegens buitenspel werd de goal echter afgekeurd, al duurde het enkele minuten om tot die beslissing te komen. Haller ergerde zich eraan. 'Het is altijd hetzelfde: het duurt te lang. Er zit een groot verschil tussen op 1-1 komen en 0-2 achterstaan, dan komen daar wel veel emoties bij kijken.'

Haller wil fitheid niet als excuus gebruiken

Dat Ajax de strijd om de Johan Cruijff Schaal verloor, komt volgens trainer Erik ten Hag onder meer doordat de selectie nog niet volledig fit is. Haller wil fitheid echter niet als excuus gebruiken. 'Er zijn geen excuses wat betreft de fitheid. Het fitheidsniveau van de tegenstander was goed, maar ik denk niet dat het een punt van discussie is. Als we verliezen, dan komt dat alleen door ons.'

Haller maakte de wedstrijd overigens niet af en verliet in de tweede helft het veld, wat op goedkeuring kon rekenen van een deel van het aanwezige publiek. Haller hoorde dat naar eigen zeggen niet. 'Natuurlijk is niemand blij om gewisseld te worden. Misschien dat ze blij waren, maar ik heb geen idee. Wat ik wel weet is dat het erg frusterend is om buiten het veld te staan, laat staan als je achterstaat. Je kunt niet op dat soort dingen focussen, anders kun je niet voetballen.'

AS zit in de betá-fase met een Forum. We hebben ook een rubriek waar je tips achter kan laten of technische fouten kan melden. Klik op de link om je feedback achter te laten.