Gravenberch zelfkritisch na EK-debuut: 'Heb het niet goed gedaan'

door Thijs Zwagerman 11

Gravenberch zelfkritisch na EK-debuut: 'Heb het niet goed gedaan'

door Thijs Zwagerman 11

Laatst geüpdatet

Ryan Gravenberch heeft gemengde gevoelens overgehouden aan zijn EK-debuut tegen Noord-Macedonië. In de derde en laatste poulewedstrijd kreeg Gravenberch een basisplaats van toenmalig bondscoach Frank de Boer. Naar eigen zeggen speelde Gravenberch echter geen goede wedstrijd.

‘Het was lekker, maar ook wennen’, vertelt de negentienjarige middenvelder aan Ajax TV over zijn optreden tegen Noord-Macedonië. Gravenberch werd ingepast in het 5-3-2-systeem van Oranje en daar had hij moeite mee. ‘Het is een nieuw systeem dat ik niet gewend ben. Dan ben je een beetje op zoek naar jezelf, waar je moet lopen en zo. Ik kijk er niet heel tevreden op terug. Ik vind dat ik meer heb kunnen laten zien. Uiteindelijk is het mooi dat je een wedstrijd op een eindtoernooi hebt gespeeld’, aldus de middenvelder, die dus ook een positieve noot aanstipt in de vorm van zijn EK-debuut.

Het meest in het oog springende is de zeer zelfkritische terugblik van Gravenberch op zijn wedstrijd tegen Noord-Macedonië. Voor Gravenberch is die houding echter de normaalste zaak van de wereld. ‘Ik kijk vaak kritisch naar mezelf. Je wil het altijd beter doen. Achteraf vraag je je dan af of je alles eruit hebt gehaald en of je alles hebt laten zien. Dat heb ik niet gedaan.’

AS zit in de betá-fase met een Forum. We hebben hier nu ook een rubriek waar je tips achter kan laten of technische fouten kan melden. Klik op deze link om feedback te geven.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties