Gravenberch sluit periode bij Ajax af: 'De club zal ik altijd blijven volgen'

door Jesse ter Haar 16

Bron Instagram

Gravenberch sluit periode bij Ajax af: 'De club zal ik altijd blijven volgen'

door Jesse ter Haar 16

Bron Instagram

Laatst geüpdatet

Ryan Gravenberch heeft zich nog één keer tot de club Ajax gericht. Maandag werd zijn transfer naar Bayern München wereldkundig gemaakt en dat laat hem stilstaan bij zijn tijd in Amsterdam. Hij voelt dat het tijd is voor de volgende stap in zijn carrière.

'Na twaalf jaar is het moment waarop ik deze prachtige club ga verlaten daar', zo schrijft Gravenberch op zijn Instagramkanaal, waarna hij ingaat op zijn tijd bij de club. 'Ik ben onwijs trots dat ik hier ben opgegroeid. Van een groot stuk in de jeugdopleiding tot ruim honderd wedstrijden in Ajax 1. De tijd is aangebroken om nu een nieuwe stap te zetten.'

Vervolgens uit de jonge middenvelder zijn dankbaarheid richting alles en iedereen in en rond de club Ajax. 'Ik ben alle trainers, teamgenoten en medewerkers eeuwig dankbaar voor alle mooie jaren en de warmte die ik altijd heb gevoeld. De club zal ik altijd blijven volgen. Op naar titel nummer 37! Tot ziens, Ryan', sluit de inmiddels oud-Ajacied af.

Maandag werd bekendgemaakt dat Ajax en Bayern München elkaar hebben gevonden in een deal over Gravenberch. De Amsterdammers mogen minimaal 18,5 miljoen euro bijschrijven, terwijl er nog 5,5 miljoen euro aan bonussen bij kunnen komen. Daarnaast kan Ajax rekenen op een doorverkooppercentage van 7,5 procent. Voorlopig zal de club daar echter niet van profiteren, want Gravenberch tekende tot medio 2027 bij Bayern München.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties