Gravenberch blij met komst Berghuis: 'Ik noemde hem soms al Ajacied'

door Thijs Zwagerman 2

Bron Ajax TV

Gravenberch blij met komst Berghuis: 'Ik noemde hem soms al Ajacied'

door Thijs Zwagerman 2

Bron Ajax TV

Laatst geüpdatet

Ryan Gravenberch is zeer te spreken over de nieuwe Ajax-aanwinst Steven Berghuis. Gravenberch kent Berghuis al van hun gezamenlijke tijd bij Oranje en kan het goed vinden met de linksbenige aanvaller.

Gedurende het EK met het Nederlands elftal probeerde Gravenberch en zijn Ajax-ploeggenoten dan ook hun best te doen om Berghuis te verleiden tot een overstap naar Ajax. ‘We gingen met elkaar dollen en hebben hem een beetje geplaagd. Ik noemde hem soms al “Ajacied” en meer van dat soort dingen, haha. Uiteindelijk heeft hij de stap gemaakt en dat is heel mooi voor hem’, stelt Gravenberch in gesprek met Ajax TV.

De jonge middenvelder heeft respect voor de keuze van Berghuis. ‘Niet veel spelers maken deze stap, maar als het gewoon goed voelt dan kun je het natuurlijk wel doen. Ik denk dat hij hier mooie en grote dingen gaat laten zien.’

In een eerder stadium liet Berghuis al weten zeer gecharmeerd van Gravenberch te zijn. De Ajax-middenvelder geeft aan dat dit wederzijds is. ‘Ik kan het goed met hem vinden. Bij het Nederlands elftal ben ik ook een hele tijd met hem geweest, dus de klik is er al. Hij is spontaan, echt een hele leuke jongen’, vertelt Gravenberch, waarna tot slot aangeeft dat hij blij is nu mét, in plaats van tégen Berghuis te spelen. ‘Altijd was we tegen Feyenoord speelden, moesten we op hem letten. Hij maakte daar het verschil. Hopelijk gaat hij dat nu hier doen.’

AS zit in de betá-fase met een Forum. We hebben hier nu ook een rubriek waar je tips achter kan laten of technische fouten kan melden. Klik op deze link om feedback te geven.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties