Gorter was een 'moeilijk mannetje' : 'Een jongetje met twee gezichten'

door BadembaBarrie 8

Bron Ajax

Gorter was een 'moeilijk mannetje' : 'Een jongetje met twee gezichten'

door BadembaBarrie 8

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Jay Gorter was als keeper in de jeugd van Ajax verre van de makkelijkste om mee om te gaan. De huidig doelman van Jong Ajax had naar eigen zeggen twee gezichten en dat maakte hem lastig te peilen, zo vertelt hij op de clubsite van Ajax.

'Omdat ik onpeilbaar was, was ik een moeilijk mannetje', opent Gorter. 'Ik was nooit iemand die dingen uithaalde of ruzie zocht, maar ik was wel een jongetje met twee gezichten.' De doelman legt uit dat hij naar buiten toe vaak boos kon overkomen, terwijl hij van binnen 'een klein hartje' had.

'Mensen denken vaak keepers zijn gek en daardoor ontstond later het beeld dat ik van alles uithaalde in die tijd', vervolgt Gorter, die niet ontkent dat hij lastig was. 'Maar dat kwam door die twee persoonlijkheden die in mij zaten. Het had meer te maken met hoe ik omging met stressvolle situaties.'

'Toen ik ouder werd viel veel van die stress weg'

Tien jaar later is Gorter terug bij Ajax, maar van het kleine nerveuze jongetje is weinig meer over. 'Je moet op een gegeven moment in jezelf gaan geloven als je iets wil bereiken. Toen ik ouder werd en meer verantwoordelijkheden kreeg, viel er veel van die stress weg', aldus de keeper, die aangeeft dat op zichzelf wonen daar ook een belangrijke rol in speelde.

'Pas in de pubertijd kun je echt gaan werken aan mentale zaken', vindt Gorter. 'Als ik vroeger kritiek kreeg, kaatste ik dat meteen terug. Ik heb met de tijd geleerd om met kritiek om te gaan en er niet direct op in te gaan, maar het eerst te laten bezinken.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties