Gorter en Taylor wederom in voorselectie Jong Oranje

door Bart Veenstra 0

Bron Ons Oranje

Gorter en Taylor wederom in voorselectie Jong Oranje

door Bart Veenstra 0

Bron Ons Oranje

Laatst geüpdatet

Jay Gorter en Kenneth Taylor behoren wederom tot de voorselectie van Jong Oranje. Het Ajax-duo behoorde in de afgelopen twee interlandperiodes ook al tot de selectie van Jong Oranje.

De KNVB maakte vrijdagmiddag de voorlopige selectie van Jong Oranje bekend. Het elftal van KNVB-coach Erwin van de Looi speelt in november twee EK-kwalificatiewedstrijden. Op vrijdag 12 november speelt Jong Oranje in Almere tegen Jong Bulgarije. Enkele dagen later - op vrijdag maandag 15 november - wacht het uitduel met Jong Gibraltar.

Sven Botman ontbreekt

In de selectie van Jong Oranje is Sven Botman de meest opvallende afwezige. De oud-Ajacied, die aan zijn tweede seizoen bij Lille OSC bezig is, kampt met een blessure. Thijs Dallinga (Excelsior) en Sven Mijnans (Sparta Rotterdam) zijn twee debutanten in de selectie van Jong Oranje. De definitieve selectie van 23 spelers wordt op vrijdag 5 november bekendgemaakt.

Jong Oranje strijdt in de komende periode voor een ticket voor het EK 2023 in Georgië en Roemenië. Aan dat EK doen in totaal zestien landen mee, waarbij de gastlanden automatisch zijn gekwalificeerd. De groepswinnaars en de beste nummer twee - gemeten over negen groepen - plaatsen zich voor het EK. De overige beste nummers twee maken via een play-off nog kans op een EK-ticket.

Ajax bij meerdere wedkantoren de favoriet voor Ajax - PSV!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties