Glimp van oude Hansen verdoezelt nederlaag | Ajax Showtime

Glimp van oude Hansen verdoezelt nederlaag

door Finn Dekker 12

Glimp van oude Hansen verdoezelt nederlaag

door Finn Dekker 12

Laatst geüpdatet

Bij Jong Ajax staat het resultaat op de tweede plaats. Ontwikkelen is het hoofddoel. Onze samenvatting na afloop van de wedstrijd geeft dus niet altijd de juiste weergave van wat echt van belang is. Wat viel op naast het scoreverloop? Dat proberen wij uit te leggen aan de hand van een aantal opvallende notities van Jong Ajax-watcher Finn Dekker. Ditmaal over de 3-2 nederlaag tegen FC Volendam.

Een glimp van de oude Hansen

Het een heeft eigenlijk weinig met het ander van doen, maar in de tien minuten dat Sontje Hansen dinsdag niet meer op het veld stond, ging Jong Ajax van een 0-2 voorsprong naar een 3-2 nederlaag. Bij de openingstreffer van Naci Ünüvar had de aanvaller zelf een grote rol. Wat heet, de goal kwam voor zeventig of tachtig procent op zijn conto, door een mooie solo. Het tekent de stijgende lijn in zijn spel.

Baas terug in de basis

De assist op de assist van de bovenstaande goal kwam van Youri Baas. De linksback vond Hansen met een heerlijke lange bal. Bij de tweede treffer gaf Baas de voorzet waaruit Kian Fitz-Jim scoorde. Zodoende was Baas weer van grote waarde. Het verstevigt zijn plekje in de strijd met Terrence Douglas, die na zijn gele kaart tegen SC Cambuur geschorst was. Maar was Douglas wel speelgerechtigd geweest, had Baas waarschijnlijk alsnog gespeeld.

Jong Ajax heeft weinig aan Traoré en Ekkelenkamp

Mitchell van der Gaag had dinsdag de beschikking over twee leden van de A-selectie: Jurgen Ekkelenkamp en Lassina Troaré. Beiden kwamen nauwelijks in het stuk voor, laat staan dat ze uitblonken. Hun vervangers, Christian Rasmussen en de eerdergenoemde Fitz-Jim, lieten in een half uur meer zien dan het tweetal in een een uur deed.

Regeer zat niet als enige fout

Na het laatste fluitsignaal verscheen Youri Regeer verslagen en schuldbewust voor de camera. En terecht. Het was de aanvoerder die de bal inleverde bij oud-Ajacied en invaller Zakaria El Azzouzi. Maar heel Jong Ajax liet het na de aftrap van de 2-2 afweten. Zo speelde Gibson Yah een halfbakken balletje op Regeer en stonden er een hoop nog teleurgesteld te dromen. Laat het een pijnlijke les zijn, al is het niet de eerste noch de tweede of derde keer dat dit gebeurt. Een resultaat vasthouden is ook ontwikkelen.

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties