Geruchtenmolen: 'Promes en Spartak akkoord over contract'

door Jesse ter Haar 672

Geruchtenmolen: 'Promes en Spartak akkoord over contract'

door Jesse ter Haar 672

Laatst geüpdatet

De transfermarkt is sinds 1 januari weer open en de geruchten omtrent ingaande- en uitgaande transfers bij Ajax nemen in de buitenlandse kranten toe. In de komende weken kun je in de Geruchtenmolen dan ook weer de laatste geruchten rondom Ajax lezen, maar onthoud wel: neem de geruchten met een korreltje zout!

Zondag 24 januari

'Promes en Spartak akkoord over contract'

Volgens Sport24, het medium dat eerder meldde dat Ajax en Spartak Moskou een akkoord naderden over Quincy Promes, is de aanvaller het met de Russische club eens geworden over een contract. Het zou gaan om een verbintenis ter waarde van 2,7 miljoen euro per jaar. Bevestiging van de geruchten is er nog niet, maar toch worden de verhalen hardnekkiger.

'Promes voor 12 miljoen euro naar Spartak'

Ajax en Spartak Moskou naderen een akkoord over een transfer van Quincy Promes naar de club, zo meldt het Russische medium Sport24. Naar verluidt moet Promes Ajax zo'n twaalf miljoen euro opleveren en zijn de onderhandelingen in een laatste fase beland. De aanvaller, die in de zomer van 2019 voor 15,7 miljoen euro overkwam van Sevilla FC, zou intern al verteld hebben dat het zomaar zo kan zijn dat hij binnenkort vertrekt.

Vrijdag 22 januari

'Ajax doet wonderkind Atta groot aanbod'

Ajax heeft Zion Atta, in Engeland omschreven als 'wonderkind', een groot aanbod gedaan, zo schrijft de Daily Mail. De zestienjarige buitenspeler speelt nog bij Crystal Palace, maar wees een profcontract aldaar inmiddels al van de hand. Liverpool en Manchester City zouden interesse hebben, maar vooralsnog lijken alleen Ajax en AS Roma 'grote aanbiedingen' te hebben gedaan om hem in te lijven.

'Ten Hag sprak met Borussia Mönchengladbach'

Borussia Mönchengladbach heeft volgens het Duitse BILD contact opgenomen met Erik ten Hag. De Duitse club lijkt binnenkort afscheid te gaan nemen van huidig trainer Marco Rose en zodoende is men op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Max Eberl, manager van Borussia Mönchengladbach, zou volgens de berichten uit Duitsland al een verkennend gesprek hebben gevoerd met Ten Hag. Rose op zijn beurt zou de overstap kunnen maken naar Borussia Dortmund.

Donderdag 21 januari

'Ten Hag wil Promes niet kwijt'

In Rusland wordt donderdag geroepen dat Erik ten Hag de reden is dat Quincy Promes nog niet is teruggekeerd bij Spartak Moskou. De buitenspeler speelde eerder tussen 2014 en 2018 voor de Russen en deed dit met veel succes. Het is daarom dat Spartak de aanvaller weer wil inlijven. Ten Hag is echter de boosdoener volgens Match TV. De trainer wil vanwege het drukke speelschema geen spelers kwijt.

'Valencia doet nieuwe poging'

Volgens ESPN is Valencia CF bezig met een nieuwe poging om Edson Álvarez tijdelijk los te weken bij Ajax. De Spaanse tak van het medium meldt verder dat de Spaanse ploeg en de Mexicaan op een lijn zitten over een verhuur. Het is dus vooralsnog Ajax dat dwarsligt. De Amsterdammers willen voor de middenvelder annex verdediger meer zien dan Valencia de vorige keer bood.

Woensdag 20 januari

'Ajax waagt nieuwe poging voor Ødegaard'

Volgens het Spaanse Marca doet Ajax opnieuw een serieuze poging om Real Madrid-middenvelder Martin Ødegaard vast te leggen. De Noorse creatieveling komt bij de Spaanse topploeg niet veel meer aan spelen toe, waardoor Real Madrid deze winter bereid is om mee te werken aan een verhuur. Ajax is - zeker niet voor het eerst - één van de clubs die toe hoopt te slaan, maar de kans is groot dat Ødegaard opnieuw tijdelijk verkast naar Real Sociedad. Voor die club speelde de linkspoot vorig seizoen ook al succesvol op huurbasis. Naast Ajax en Real Sociedad wordt ook Arsenal gelinkt aan het huren van Ødegaard.

Dinsdag 19 januari

'Galatasaray wil Promes huren van Ajax'

Volgens het Franse Eurosport voert Ajax met Galatasaray gesprekken over een mogelijk verhuur van Quincy Promes aan de Turkse topclub. De club uit Istanbul zou Henry Onyekuru graag willen overnemen van AS Monaco, maar die onderhandelingen verlopen stroef. Zodoende struint Galatasaray de markt verder af en op die manier kwam men bij Promes terecht.

Lees meer over:
Plaats reactie
Meer opmerkingen