Geruchtenmolen: 'De Jong wil graag naar PSG'

door Thijs Zwagerman 834

Geruchtenmolen: 'De Jong wil graag naar PSG'

door Thijs Zwagerman 834

Laatst geüpdatet

De transfermarkt is officieel weer open en dat betekent dat de geruchten wederom zullen doen toenemen. Uiteraard blijven enkele Ajacieden, vooral Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, niet onbesproken. In het kader van de buitenlandse geruchten zijn op deze site weer de laatste 'nieuwtjes' te lezen. Volg het hier en praat mee!

Zondag 13 januari

Volgens het Franse Téléfoot wil Frenkie de Jong toch naar Paris-Saint Germain. De Ajacied is overtuigd geraakt van het plan dat de Fransen met hem hebben en bovendien zou De Jong een grote kans op speeltijd hebben in Parijs. Ajax en Paris-Saint Germain lijken elkaar volgens Téléfoot te gaan vinden in een transfersom tussen zeventig en de tachtig miljoen euro. Eerder werd nog gesuggereerd dat De Jong zijn ja-woord aan FC Barcelona had gegeven.

Tottenham Hotspur wil het mogelijke vertrek van Christian Eriksen gaan opvangen met de komst van Frenkie de Jong, zo meldt het Engelse Mirror. Volgens het medium zou Eriksen deze zomer voor honderd miljoen euro naar Real Madrid kunnen verkassen, waarna De Jong de oud-Ajacied moet gaan opvolgen. Tottenham zou volgens Mirror weten dat het grote concurrentie heeft in de strijd om de Ajax-middenvelder, maar de Engelsen hebben De Jongs zaakwaarnemer, Ali Dursun, verteld dat zij aan de hoge vraagprijs van Ajax - naar verluidt 75 miljoen euro - willen voldoen.

Vrijdag 11 januari

Ajax en Sevilla hebben volgens het Spaanse Sport een principeakkoord bereikt inzake de transfer van Max Wöber. De centrale verdediger zou om en nabij de vijftien miljoen euro op moeten gaan leveren voor de Amsterdamse club. Vrijdag werd al bekend dat Wöber het trainingskamp van Ajax verlaten heeft om te onderhandelen met Sevilla over zijn persoonlijke eisen.

Naar verluidt heeft Real Betis uiteindelijk zeventien miljoen euro betaald om Diego Lainez over te nemen van Club América, zo meldt Record. Donderdag bereikte Ajax een akkoord met de Mexicaanse club over een transfersom van vijftien miljoen euro, maar de Spaanse club deed er vervolgens nog een schepje bovenop. Inmiddels heeft Real Betis de komst van de aanvaller bevestigd.

Donderdag 10 januari

In Mexico wordt donderdag gemeld dat Real Betis, de grote concurrent van Ajax in de transfersoap, bijna zeker is van de handtekening van Diego Lainez. ‘Betis verwacht dat Lainez dit weekend in Spanje zal aankomen. Het is niet officieel, want ze zijn nog steeds bang dat Ajax het aanbod zal verbeteren en de race zal winnen’, schrijft journalist Sergio Dipp van ESPN.

Waar De Telegraaf donderdagochtend schreef dat Ajax en Club América bijna akkoord zijn over de transfer van Diego Lainez, schrijft het Spaanse MARCA donderdag dat Real Betis juist dichtbij een overeenkomst is met Club América. Dat beide ploegen Lainez graag willen inlijven, lijkt meer dan duidelijk. De tijd zal leren of Lainez bij Ajax of bij Real Betis zijn loopbaan zal vervolgen.

Volgens de Spaanse sportkrant El Mundo Deportivo heeft Frenkie de Jong besloten: na dit seizoen vertrekt de middenvelder naar FC Barcelona en niet naar Manchester City of Paris Saint-Germain. Het talent staat wederom op de voorpagina van het medium. De speler gaf in een video op Ajax TV wel aan het seizoen sowieso af te maken bij Ajax. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Deze week op Ajax Showtime: een nieuwe Onze Trots! Dit keer spreken wij met Rotjoch, presentator en oprichter van 101Barz! Lees zijn verhaal over Ajax hier!

Woensdag 9 januari

Paris Saint-Germain heeft nog een Ajacied op het oog, zo meldt L'Equipe woensdagavond. Donny van de Beek moet de nieuwe versterking worden op het middenveld. Dat is de wens van trainer Thomas Tuchel, zegt het Franse medium. In tegenstelling tot Frenkie de Jong heeft men de hoop dat Van de Beek deze winter al kan komen. De interesse in Van de Beek heeft overigens geen 'gevolgen' voor De Jong. PSG blijft ook nog geïnteresseerd in zijn diensten.

Een nieuwe ontwikkeling inzake de transfer van Diego Lainez. Het gerucht gaat nu dat Ajax heeft gereageerd op het bod van Real Betis. De Spanjaarden zouden namelijk veertien miljoen euro hebben geboden, waardoor zij de favoriet lijken of leken. Ajax heeft nu een laatste bod gedaan, zo meldt het Mexicaanse medium Univision. De Amsterdammers hebben een bod van vijftien miljoen euro gedaan, waarbij men aangeeft dat de club de strijd niet zomaar wil opgeven.

In Spanje blijft men schrijven over de transfergeruchten omtrent Diego Lainez. El Mundo Deportivo schrijft woensdagochtend dat Lorenzo Serra Ferrer, de sportdirecteur van Real Betis, al sinds zondag in Mexico is om te onderhandelen met Club América. Volgens de Spaanse krant is het nu zelfs zo dat niet Ajax, maar Real Betis de favoriet is om Lainez te strikken.

Dinsdag 8 januari

Volgens El Club de la Mitjanit vertrekt Frenkie de Jong naar FC Barcelona. Het Spaanse medium beweert op Twitter dat de speler en Ajax rond zijn met de Catalenen wat betreft een zomerse transfer. 12 januari, aankomende zaterdag, zou de aanstaande transfer van de middenvelder wereldkundig worden gemaakt.

David Neres zou niet de enige aanvaller zijn op het verlanglijstje van het Chinese Guangzhou Evergrande. De steenrijke club denkt ook aan Eduardo Rodrigues van Palmeiras en/of Malcom van FC Barcelona, zo meldt Goal. Deze twee andere Brazilianen zouden zelfs hoger op het lijstje staan dan Neres, waardoor Guangzhou tijdelijk zou zijn gestopt met focussen op de buitenspeler van Ajax.

Het Spaanse Real Betis mengt zich volgens diverse Spaanse media, onder wie Marca, in de strijd rondom Diego Lainez. Real Betis zou Andrés Guardado inzetten om Ajax af te troeven en Lainez ervan te overtuigen om in Sevilla te tekenen. Naar verluidt probeert de oud-speler van PSV zijn landgenoot Lainez duidelijk te maken dat een Spaanse club de beste keuze is voor hem.

Maandag 7 januari

Wil Diego Lainez deze winter naar Ajax komen, dan wensen de Amsterdammers eerst de transfer van David Neres naar het Chinese Guangzhou Evergrande af te ronden. Dat is wat ESPN Mexico maandag meldt. Een opmerkelijke berichtgeving, gezien het feit dat Ajax recent een bod van elf miljoen euro op de Mexicaan zou hebben uitgebracht.

In Brazilië is men inmiddels ook op de hoogte van de Chinese interesse in David Neres. ESPN schrijft maandag zelfs dat Neres en zijn agency enorm enthousiast zijn over het geboden salaris door Guangzhou Evergrande. Ajax wil echter nog altijd een hogere transfersom voor de Braziliaanse dribbelaar.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties