George: 'Na Ajax niets meer geleerd'

door Bart Veenstra 7

George: 'Na Ajax niets meer geleerd'

door Bart Veenstra 7

Laatst geüpdatet

Toen Finidi George in 2004 definitief afscheid nam van het leven als profvoetballer vertelde hij dat hij het niet zag zitten om trainer te worden. Ook na een trainerscursus in 2011 bleef hij bij zijn woorden. Inmiddels is hij assistent-trainer van PEC Zwolle onder 19 en is hij dus toch het trainersvak ingedoken.

Tegenover Ajax Life geeft hij aan 'ontzettend veel' te leren en is hij PEC Zwolle 'dankbaar' voor de geboden kans die hij kreeg om het trainersvak te leren. 'Ik had vandaag normaal gesproken cursus in Zeist', vertelt de Nigeriaan. 'Maar omdat er iemand ziek was, ging dat niet door. Vandaar dat ik hier op de bank zit', doelt hij op een oefenwedstrijd die PEC Zwolle onder 19 onlangs speelde.

Nu George toch trainer is geworden, rijst natuurlijk de vraag of hij misschien ooit gaat terugkeren bij Ajax. 'Ajax was de meest succesvolle periode uit mijn carrière. (...) Ajax was als een soort school voor mij, ik was 22 jaar, ik leerde er alles. Bij Ajax heb ik de prijzen gewonnen waar je als voetballer blijvend aan wordt herinnerd', vertelt de voormalig flankspeler, die na Ajax ook uitkwam voor Real Betis Sevilla. 'Ik heb vier plezierige jaren in Sevilla doorgebracht, maar na Ajax heb ik eigenlijk niks meer geleerd.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.