Geen zorgen om fitheid Stekelenburg en Rensch: 'Je haakt wel weer aan'

door MelleGoekoop 7

Bron Achter Ajax

Geen zorgen om fitheid Stekelenburg en Rensch: 'Je haakt wel weer aan'

door MelleGoekoop 7

Bron Achter Ajax

Laatst geüpdatet

Maarten Stekelenburg en Devyne Rensch denken snel weer aan te kunnen haken bij het eerste elftal van Ajax. De spelers hebben beide een (jeugd-)EK achter de rug en hebben daardoor een lichte achterstand qua fitheid. Bij het nieuwe online evenement 'Achter Ajax' voorafgaand aan het duel met Leeds United kwamen de twee Ajacieden aan het woord.

'We hebben iets van een achterstand ten opzichte van de andere jongens.', begint Stekelenburg. 'Ik heb sowieso altijd een achterstand', doelt de doelman lachend op zijn leeftijd. 'Je merkt dat je een achterstand hebt, maar je haakt wel weer aan.' Rensch voegt daaraan toe dat je altijd bezig moet blijven al profvoetballer. 'In de vakantie moet je jezelf ook gewoon zo fit mogelijk houden.'

Ajax ontving deze zomer een nieuwe versterking in de vorm van Steven Berghuis. De beladen overstap van de oud-Feyenoorder maakt veel los, maar binnen de Ajax-selectie is daar geen sprake van. 'Iedereen ontving hem met open armen. Hij is een erg goede speler en we hebben hem aankomend seizoen hard nodig', vertelt Stekelenburg.

Johan Cruijff-schaal

Rensch verwacht een overwinning tegen de Engelsen, maar ziet het vooral als een voorbereiding voor de wedstrijd tegen PSV. Rafael van der Vaart heeft de afgelopen weken een goed PSV gezien en waarschuwt de Amsterdammers. 'Niet vergeten dat wij ook Ajax zijn hè', reageert de jonge back op de analist.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties