'Frustratie Santos begon bij Danilo-overname'

door Jesse ter Haar 16

'Frustratie Santos begon bij Danilo-overname'

door Jesse ter Haar 16

Laatst geüpdatet

De ontstane onrust tussen Ajax en José Carlos Peres, voorzitter van Santos, komt deels voort uit een eerdere ontwikkeling, zo vertelt Paulo Freitas aan Ajax Inside. De Amsterdammers hengelen momenteel naar de diensten van Giovanni Manson Ribeiro, maar eerder nam het Danilo Pereira al over van de Braziliaanse club.

Freitas, voetbaljournalist in Zuid-Amerika, weet dat Santos ook bij de overname van Danilo niet blij was met de manier van handelen van Ajax. Spelers in de jeugdopleiding van Santos spelen met een jeugdcontract, welke afloopt op het moment dat zij achttien worden. Op dat moment kunnen buitenlandse clubs toeslaan zonder een transfersom te betalen. Ajax deed dat bij Danilo én lijkt het nu ook bij Giovanni te willen doen.

Voorzitter Carlos Peres legt zich daar echter niet zomaar bij neer. Hij wil naar het CAS, een internationaal sporttribunaal, stappen om erachter te komen of de Amsterdammers wel reglementair handelen. 'Een transferverbod lijkt mij zeer onwaarschijnlijk. Een boete of alsnog een transfervergoeding lijkt mij realistischer', zegt Freitas erover.

Ook laat de journalist zich uit over het talent dat Giovanni herbergt. 'Giovanni is een veelbelovend talent. Er was vanuit diverse andere clubs interesse voor hem, waaronder Corinthians en Villarreal. Ik schat hem hoger in dan Danilo Pereira. Giovanni is een aanvallende middenvelder met een goede techniek en passing in de benen. Waar hij zich nog kan verbeteren is zijn afwerking, maar zal vooral fysiek sterker moeten worden.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties