Foto's: O16 in oefenduel langs Feyenoord

door BvdPloeg 26

Ajax O16 heeft vrijdagmiddag zijn eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. In een waar doelpuntenfestijn waren de Amsterdammers met 5-3 te sterk voor Feyenoord.

Ajax begon voortvarend aan de wedstrijd, waarin het snel met 1-0 voor kwam. Unuvar was al na twee minuten trefzeker. De jonge middenvelder zorgde na een half uur ook voor 2-0, maar moest na een minuut toezien hoe Ajax de 2-1 incasseerde. Pinas, die overkwam van FC Volendam, tilde nog voor rust de marge weer naar twee goals met de 3-1.

Na de rust werd de 4-1 al snel afgekeurd wegens buitenspel, waarna Feyenoord met een prachtige vrije trap de spanning terugbracht. Het was soms nog wat onwennig en onsamenhangend, maar El Kadiri had het als invaller duidelijk op zijn heupen. De buitenspeler zorgde met een geweldige dribbel van eigen helft en dito schot in de kruising voor 4-2. Feyenoord kwam daarna nog wel terug tot 4-3, maar Pinas zette de eindstand vlak voor tijd op 5-3.

Opstelling Ajax O16: Raatsie; Hoever, Kasanwirjo, Aksit, Scholten; Unuvar, Warmerdam, De Waal; Hoogewerf, Pinas, Pynadath.
Wissels: Beelen, De Vries, Dieker, Peroti, El Kadiri, Allouch, Bonnah.