FC Weesp wordt partnerclub van Ajax: 'Te danken aan onze focus op de jeugdopleiding'

door Terrence Riepma 21

Bron De Gooi- en Eemlander

FC Weesp wordt partnerclub van Ajax: 'Te danken aan onze focus op de jeugdopleiding'

door Terrence Riepma 21

Bron De Gooi- en Eemlander

Laatst geüpdatet

FC Weesp zal toetreden tot de partnerclubs van Ajax, zo meldt De Gooi- en Eemlander woensdagmiddag. Het verzoek werd door Ajax anderhalve week geleden gedaan toen de Noord-Hollandse voetbalvereniging gastheer was van Ajax en dertig andere partnerclubs. Het bestuur van FC Weesp antwoordde volmondig 'ja'.

'We zijn erg trots dat Ajax voor FC Weesp heeft gekozen als partnerclub', laat het bestuur van FC Weesp weten. 'We hebben dit te danken aan onze focus op de jeugdopleiding de afgelopen jaren, het team van vrijwilligers dat zich inzet in het bestuur, technische commissie en als trainers om de jeugdopleiding verder te ontwikkelen.'

De ligging van de accommodatie van FC Weesp in de nabijheid van de Johan Cruijff ArenA was eveneens een reden achter het verzoek om als partnerclub te fungeren. Daarnaast heeft de jeugd een groeiend ledenbestand in de leeftijdscategorieën van acht tot en met twaalf jaar.

Voorzitter Ron Anches is trots op de benoeming van FC Weesp tot partnerclub van Ajax: 'De jeugdopleiding van Ajax behoort tot de beste van de wereld. Het is een club die zowel zakelijk en organisatorisch goed geleid wordt en een enorme uitstraling heeft. Wij denken dat we hiermee, geheel in lijn van onze visie, een enorme stap kunnen zetten op voetbaltechnisch, organisatorisch en commercieel gebied.'

FC Weesp zal in hun samenwerking met Ajax met name focussen op de ontwikkeling van jeugdtrainers. Het niveau van de trainingen zou dan moeten verbeteren en het technisch jeugdbeleid wordt zo verankerd binnen de club. Daarnaast krijgen ambitieuze jeugdtrainers de kans om zich via FC Weesp dichter bij Ajax te laten komen. Dat zou kunnen middels stages bij de Amsterdamse club of door trainingen te volgen. Dit zouden jeugdtrainers en -spelers meer kansen moeten geven in hun ontwikkeling.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties