FC Utrecht deelt forse straffen uit na wangedrag eigen supporters

door Bart Veenstra 16

Bron FC Utrecht

FC Utrecht deelt forse straffen uit na wangedrag eigen supporters

door Bart Veenstra 16

Bron FC Utrecht

Laatst geüpdatet

FC Utrecht heeft middels een krachtig statement op zijn eigen website laten weten dat het diverse personen heeft aangemeld voor een stadionverbod. Dit naar aanleiding van incidenten die plaatsvonden op de tribunes tijdens de wedstrijden tegen Ajax (thuis) en Fortuna Sittard (uit). In totaal hebben negentien personen een stadionverbod opgelegd gekregen.

Op basis van het uitduel met Fortuna Sittard - toen supporters van FC Utrecht vuurwerk en bier op het veld gooiden - worden zeven personen aangemeld voor een stadionverbod.

Ook tijdens het eerdere thuisduel met Ajax ging het mis wat betreft het gedrag van de supporters. Net als in Sittard werd er ook in De Galgenwaard vuurwerk op het veld gegooid. Daarvoor werd één persoon al opgepakt en hij wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. Er zijn ook drie personen opgepakt voor ongeregeldheden na afloop van de wedstrijd.

Tijdens de wedstrijd klonken er ook apengeluiden - vooral richting Ajax-spits Brian Brobbey - vanaf de tribune. FC Utrecht laat weten dat het vier personen een stadionverbod oplegt voor onder meer discriminerende spreekkoren. Voor drie andere personen wordt vanwege diverse strafbare feiten gekeken wat hun straftraject wordt. De persoon die na afloop van de wedstrijd tegen Ajax het veld betrad heeft ook een stadionverbod opgelegd gekregen.

Reactie van FC Utrecht

Algemeen directeur Thijs van Es reageert namens FC Utrecht. 'Een opsomming waarvoor wij ons enorm schamen', spreekt hij zich uit. 'Door het snelle handelen, samen met Politie Utrecht, hebben we na de wedstrijd tegen Ajax al diverse mensen kunnen opsporen en straffen. De afgelopen dagen zijn we druk bezig met het identificeren en opsporen van de raddraaiers bij de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Deze personen willen we bannen uit het stadion, omdat deze incidenten ontoelaatbaar zijn.'

Volgens Van Es moet een wedstrijd van FC Utrecht - thuis en uit - een uitje zijn waar iedereen zich welkom en veilig voelt. 'Dat is het niet geweest afgelopen twee wedstrijden, waarvoor wij onze excuses aanbieden aan eenieder die zich niet welkom of veilig heeft gevoeld, waaronder een van onze spelers. De maat is vol. Er is een grens bereikt en overschreden, we zijn dit gedrag zat. Deze raddraaiers willen en gaan we weren, dit heeft niets met support te maken.'

FC Utrecht geeft tot slot aan in gesprek te blijven met diverse geledingen, waaronder groepen supporters. 'De verbinding moet er zijn, de frustraties moeten uitgesproken worden. Het is een proces van de lange adem, waarbij we de welwillenden onwijs hard nodig hebben.'

Denk jij dat Steven Bergwijn opnieuw het openingsdoelpunt maakt?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.