'FC Barcelona ziet Mazraoui als alternatief voor Chelsea-verdediger Azpilicueta'

door Jesse ter Haar 31

Bron Sport

'FC Barcelona ziet Mazraoui als alternatief voor Chelsea-verdediger Azpilicueta'

door Jesse ter Haar 31

Bron Sport

Laatst geüpdatet

FC Barcelona ziet in Noussair Mazraoui een alternatief voor César Azpilicueta, zo schrijft het Spaanse Sport. De Catalanen hopen de verdediger van Chelsea tijdens de komende zomer transfervrij over te nemen, net als Chelsea-verdediger Andreas Christensen.

Gezien de financiële situatie van de club zet het tijdens die transferperiode vooral in op het aantrekken van transfervrije spelers. De genoemde verdedigers zijn daar voorbeelden van, maar het is nog allerminst zeker dat zij daadwerkelijk voor FC Barcelona zullen kiezen.

Mocht Azpilicueta de overstap naar Barcelona maken, dan geldt hij als de nieuwe rechtsback van het team. De clubleiding ziet in de Spanjaard een speler met grote leiderschapskwaliteiten en dat kan de ploeg van trainer Xavi goed gebruiken. Weet de club hem niet te overtuigen, dan schakelt het mogelijk door naar Mazraoui.

De Ajacied zou een goedkoper alternatief zijn voor Azpilicueta, maar binnen de technische staf zien ze hem wel minder als een zekerheid dan de routinier. Hij zou wellicht meer moeite kunnen hebben met het aanpassen aan het Spaanse voetbal en zodoende is men bang voor een soort tweede versie van Sergiño Dest.

Bookmaker: Manchester City lichte favoriet voor CL-eindzege, Ajax staat zevende

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties