FC Barcelona wint ruim van Liverpool

door NielsOpdam 202

FC Barcelona heeft de eerste halve finale van de Champions League ruim gewonnen van Liverpool: 3-0. Luis Suárez maakte na 26 minuten de openingsgoal in Camp Nou. Lionel Messi schoot in de 75e minuut de 2-0 binnen. Zeven minuten later was het opnieuw raak voor de Argentijn, dit keer schoot hij een vrije trap op fenomenale wijze achter keeper Alisson Becker. De winnaar van het tweeluik is de mogelijke tegenstander van Ajax in de finale van de Champions League. Volgende week dinsdag is de return op Anfield, maar Barça heeft in ieder geval een prima uitgangspositie voor de finale.

Opstelling FC Barcelona:

Ter Stegen; Roberto (Aleñá 90+3'), Lenglet, Pique, Alba; Busquets, Rakitic, Vidal; Coutinho (Semedo 60'), Suárez (Dembélé 90+3'), Messi.

Wissels FC Barcelona:

Cillessen, Semedo, Umtiti, Arthur, Aleñá, Dembélé, Malcom.

Opstelling Liverpool:

Alisson; Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Wijnaldum (Firmino 79'), Milner (Origi 85'), Keita (Henderson 24'); Mané, Salah.

Wissels Liverpool:

Mignolet, Alexander-Arnold, Lovren, Henderson, Shaqiri, Origi, Firmino.

1-0 Suárez (26')
2-0 Messi (75')
3-0 Messi (82')

- Voor oud-Ajacied Luis Suárez wordt het duel met Liverpool een bijzondere. De aanvaller uit Uruguay speelde tussen 2011 en 2014 bij Liverpool.

Koop nu jouw wedstrijdsjaal voor de halve finale van de Champions League tegen Tottenham!