FC Augsburg verzekert zich van komst Ajax-target Pepi

door Bart Veenstra 20

Bron FC Augsburg

FC Augsburg verzekert zich van komst Ajax-target Pepi

door Bart Veenstra 20

Bron FC Augsburg

Laatst geüpdatet

FC Augsburg heeft zich maandag officieel versterkt met het Amerikaanse talent Ricardo Pepi, zo meldt het via de digitale kanalen. De spits, die overkomt van FC Dallas, tekent bij de Bundesliga-club een contract tot medio 2026, met daarbij de optie voor een verlenging tot de zomer van 2027.

Pepi werd ook geregeld gelinkt aan Ajax, maar van een transfer naar de Amsterdamse club komt het dus niet. In oktober ging Pepi nog in op de interesse van Ajax. 'Alle geruchten uit de media zijn waar. Er hebben clubs interesse getoond, waaronder Ajax', aldus Pepi destijds.

In datzelfde interview gaf Pepi destijds aan dat hij zich als jonge speler wil blijven ontwikkelen. 'Ik hoop op een dag de stap te maken naar een topclub als Real Madrid, FC Barcelona of Chelsea, maar Ajax is een club met veel potentieel en een club die goed is voor jonge spelers. Ajax heeft mijn aandacht.’

Keuze valt op FC Augsburg

De keuze viel uiteindelijk op het Duitse FC Augsburg. 'Na het afgelopen seizoen was het mijn droom om naar Europa te verkassen', vertelt Pepi nu. De Amerikaan ziet de Duitse club en de Bundesliga als de perfecte omgeving om veel wedstrijden op het hoogste niveau te spelen.

Bovendien werd Pepi overtuigd door de clubleiding van FC Augsburg, zo benadrukt hij. 'Het was indrukwekkend als je zag hoeveel mensen van FC Augsburg mij hebben geholpen. Vanaf het eerste moment had ik een erg goed gevoel bij FC Augsburg.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties