Driessen: 'Neem aan dat Blind tijdelijk afstand doet van Ajax-RvC'

door Thijs Zwagerman 58

Bron De Oranjezomer

Driessen: 'Neem aan dat Blind tijdelijk afstand doet van Ajax-RvC'

door Thijs Zwagerman 58

Bron De Oranjezomer

Laatst geüpdatet

Danny Blind zal naar verwachting zijn functie in de Raad van Commissarissen bij Ajax (tijdelijk) neerleggen. Blind wordt bij Oranje de assistent-bondscoach van Louis van Gaal en Valentijn Driessen, voetbaljournalist van De Telegraaf, stelt dat de functies van assistent-bondscoach en RvC-lid van Ajax niet te combineren zijn.

Bij De Oranjezomer geeft Driessen wel toe dat hij nog niet zeker weet of Blind opstapt uit de RvC van Ajax. ‘Ik ben benieuwd wat de KNVB gaat doen met het commissariaat van Danny Blind. Dat weet ik eigenlijk nog niet’, aldus de journalist, die vervolgens wijst op de zogenaamde Nederlandse corporate governance code, ook wel aangeduid als de code-Tabaksblat. ‘Er is een code-Tabaksblat, die zegt dat dit soort functies eigenlijk niet verenigbaar zijn. Ik neem aan dat hij daarom tijdelijk afstand zal doen van zijn commissariaat bij Ajax.’

De Nederlandse corporate governance code is een gedragscode die onder meer voorschrijft dat een beursgenoteerde bedrijf, wat Ajax is, een transparante RvC moeten kunnen overleggen. Met Blind als assistent-trainer bij het Nederlands elftal zou er binnen de RvC sprake kunnen worden van belangenverstrengeling, waardoor het zeer aannemelijk is dat Blind - al dan niet tijdelijk - terugtreedt uit de RvC van Ajax.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt mét het oude logo nu!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties