Doelpuntenmaker Ünüvar: 'Ik denk dat er meer in zat'

door Jesse ter Haar 1

Bron ESPN

Bron ESPN

Naci Ünüvar is al met al niet geheel tevreden met het gelijkspel van vrijdagavond tegen SC Cambuur. De middenvelder annex aanvaller van Jong Ajax was goed voor de enige Amsterdamse treffer van de avond, maar niet enkel en alleen een goed gevoel. Hij voelde dat zijn ploeg grote gedeeltes de betere ploeg was en dus had hij op drie punten gehoopt.

'Ik denk dat de 1-1 uiteindelijk niet terecht is', spreekt hij dan ook tegenover ESPN. 'In de 35 minuten speelden we erg goed als team. Ik vond dat Cambuur toen weinig in te brengen had. In de laatste acht minuten voor rust hadden we het moeilijk. We zakten wat in en Cambuur kwam iets meer naar voren. Het eerste gedeelte van de tweede helft heb ik niet gezien, toen was ik nog binnen, maar toen ik naar buiten kwam, vond ik dat wij als team iets meer naar boven kwamen en iets beter speelden dan Cambuur.'

De creatieveling speelde een goede wedstrijd voor rust, maar bleef in de rust toch achter in de kleedkamer. Ünüvar zelf geeft tekst en uitleg. 'Het ging wel lekker, maar ik kreeg een beetje last van mijn lies. Toen heb ik het in de rust gecheckt met de dokter. Hij zei: het is te gevaarlijk, als je doorgaat kan het een ernstige blessure worden. Het is niet leuk, want je wilt doorpakken, maar ik denk dat de gezondheid dan even belangrijker is.'

Tijdens de vorige wedstrijd werd er nog verloren van FC Dordrecht, de hekkensluiter, terwijl vrijdag de koploper op een gelijkspel werd gehouden. Uiteindelijk is Ünüvar gematigd tevreden. 'De vorige wedstrijd verloren we van de nummer laatst. Dan moet je je als team herpakken. Je komt goed op 1-0 voor en je speelt uiteindelijk gelijk. We mogen tevreden zijn, maar ik denk dat er meer in zat.'

Verwacht jij dat Haller 2 of meer goals scoort tegen Sparta? Zet dan in en krijg 4,20 keer je inzet terug!