De Wit: 'Wie weet krijg ik wat minuutjes'

door ArthurV 6

Dani de Wit was maandagavond met zijn twee doelpunten erg belangrijk voor Jong Ajax. Ondanks dat, baalt de aanvaller ervan dat de spelers van de beloften tegen Helmond Sport de trekker niet vaker wisten over te halen.

'Het had veel meer moeten zijn', opent De Wit kritisch tegenover FOX Sports. 'Ik denk dat we in de eerste helft heel veel kansen creërden en aardig voetbal speelden, maar in de eindfase waren we slordig. Ik bedoel: we schieten veel van afstand, maar uiteindelijk moet je gewoon goals maken. Dat telt en gebeurt gewoon te weinig.'

De Wit beseft dat het klasseverschil tussen Jong Ajax en Helmond Sport maandagavond erg groot was. 'Wij waren gewoon stukken beter. Zowel in de eerste als in de tweede helft. Ik denk dat zij weinig tot niks hebben gecreëerd. Maar zoals ik zeg, wij moeten gewoon eerder de wedstrijden beslissen. Met een 1-0 voorsprong blijft het gewoon spannend.'

Gedurende het tweede bedrijf werd de middenvelder, met het oog op de belangrijke wedstrijden tegen AEK Athene en PSV, naar de kant gehaald. 'Dit is een mooi begin van de week. Ik hoop dat ik er woensdag bij zit en wie weet krijg ik wat minuutjes.'